Cel mai mare spital din vestul tarii, inaugurat la Timisoara

Astazi, 29 martie 2010, va fi inaugurat in Timisoara cel mai mare spital din vestul Romaniei. Spitalul va fi specializat pe reproducere umana asistata si ginecologie si reprezinta o investitie de 12 milioane de Euro. Aici va functiona cel mai bine utila Centru de Fertilizare in Vitro si Infertilitate din Romania. Principalul investitor este dr. Konstantinos Giatras, originar din Grecia. Medicul a facut facultatea in Timisoara si va lucra impreuna cu prof. dr. Ioan Munteanu, primul medic care a realizat fertilizarea umana in vitro in Romania.

In conditiile in care clinica de fertilizare in vitro de stat din Timisoara a fost inchisa anul trecut, pe listele de asteptare ale noii clinici s-au inscris deja 300 de cupluri. Maternitatea spitalului poate asigura minimum 5000 de nasteri anual si circa 4000 de interventii chirurgicale. Spitalul va dispune si de o banca de celule stem care va fi inaugurata in luna mai. Celulele prelevate vor fi stocate pentru 20 de ani, la pretul de 1500 de euro.

Spitalul va avea si o sectie de chirurgie si va fi singurul spital privat din zona cu permanenta 24 de ore din 24. O interventie chirurgicala va costa intre 600 si 3000 de euro. Pentru o nastere se vor plati 1500 de euro, indiferent daca e vorba de metoda naturala sau cezariana, iar o interventie chirurgicala laparoscopica va incepe de la 1350 de euro. In pret sunt incluse cazarea, masa la alegere, tratamentul medical si salon cu TV. O procedura de fertilizare in vitro va costa intre 1500 si 2600 de euro.

Sursa: Evenimentul Zilei

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns