Alianta Sanofi-Merck

Producatorii farmaceutici Sanofi-Aventis si Merck au cazut de acord sa isi puna in comun diviziile de medicamente destinate sectorului veterinar. Va lua astfel nastere o societate mixta care va ocupa pozitia de lider de piata pe acest domeniu, cu vanzari de peste 5 miliarde de dolari si un numar de aproximativ 14000 de angajati.
Noua entitate va include divizia Merial a Sanofi-Aventis si Intervet, apartinand Merck. Ca parte a tranzactiei, Sanofi va plati 250 milioane de euro catre Merck, iar actiunile noii companii vor fi detinute in mod egal de cei doi parteneri. Vanzarile totale ale Merial si Intervet totalizeaza 5,3 miliarde de dolari.

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in urmatoarele 9-12 luni. Daca tranzactia va fi aprobata de organismele antitrust, noua entitate va avea o cota de 29% din piata, devansand liderul actual, Fort Dodge, detinut de Pfizer, care controleaza circa 20% din piata medicamentelor si vaccinurilor pentru animale. La nivel global, aceasta piata totalizeaza vanzari de circa 19 miliarde de dolari.

Sursa: Bursa

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns