Programarea la medic, obligatorie de la 1 aprilie 2010

Ministerul Sanatatii a emis un Ordin prin care se instituie obligativitatea programarii la medicii care ofera servicii de asistenta medicala primara, ambulatoriu de specialitate, specialitati paraclinice, medicina dentara si asistenta medicala de recuperare.

Pacienti vor trebui sa se programeze telefonic sau prin alte mijloace cu minimum 24 de ore inainte de data dorita pentru programare. Medicii vor avea obligatia sa afiseze la loc vizibil numarul de telefon  pentru programari.

Potrivit ministrului Sanatatii, Attila Cseke, masura va contribui la cresterea calitatii actului medical, dar si la cresterea satisfactiei pacientilor. Ministrul considera ca masura va modifica mentalitatea si comportamentul medicilor dar si atitudinea bolnavilor, contribuind la cresterea accesului la asistenta medicala in ambulatoriu.

Singurele exceptii de la aceasta regula le reprezinta cazurile de urgenta medicala si cabinetele din mediul rural in care lipsa mijloacelor tehnice nu permit efectuarea programarilor.

Sursa: Paginamedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns