Pacientii Spitalului Caritas, evacuati de urgenta

Pacientii si personalul Spitalului Caritas din Bucuresti au fost evacuati de urgenta sambata, dupa ce s-a descoperit ca exista scurgeri de gaze de la o conducta veche. Toti pacientii, chiar si cei in stare grava, cei operati si bebelusii aflati in incubator au trebuit sa paraseasca spitalul. Pacientii au fost preluati de ambulante SMURD si de cei de la compania BGS, fiind trasportati de urgenta la alte spitale, precum Colentina, Filantropia si Cantacuzino.

Pacientii au trecut prin momente dificile, suportand cu greu mutarea, mai ales in conditiile atmosferice ale iernii. Potrivit managerului Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale, Marius Savu, teava care a provocat aceasta situatie este veche de circa 50 de ani si nu a fost schimbata sau reparata pana acum. In perioada reparatiilor, caldura si apa calda in spital sunt oprite.

Cat despre schimbarea tevii, s-a ajuns intr-un cerc vicios: cladirea a fost retrocedata si ea va mai putea fi folosita ca spital pana in 2015. Proprietarul nu doreste sa schimbe teava, spitalul nu poate sa efectueze lucrarea pentru ca nu ii apartine terenul, iar Distrigaz spune ca responsabilitatea nu cade in dreptul sau, deoarece conducta se afla in curtea spitalului si nu in strada.

Sursa: Adevarul de Duminica

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns