Ministrul Sanatatii cere reluarea productiei de vaccinuri

Cseke Attila, Ministrul Sanatatii, a solicitat gasirea rapida a unei solutii care sa permita reluarea productiei de vaccinuri de catre Institutul Cantacuzino. Ministrul a cerut Institutului si Agentiei Nationale a Medicamentului sa identifice cea mai buna cale pentru a rezolva recent izbucnita criza a vaccinurilor. Aceasta a fost declansata de expirarea licentelor de productie de vaccinuri detinute de Institutul Cantacuzino, urmata de refuzul Agentiei Nationale a Medicamentului de a reinnoi aceste licente.

Ministrul a cerut ca Institutul Cantacuzino sa prezinte, pana la data de 22 februarie, un plan de masuri concrete agreat de ANM, a carui finalitate sa fie obtinerea autorizatiei de fabricare si reluarea productiei de vaccinuri in luna aprilie. In acelasi timp, ANM va avea obigatia de a programa in regim de urgenta inspectia pentru reavizarea Institutului Cantacuzino.

Cseke Attila a cerut mai multa seriozitate si responsabiliatate din partea Institutului Cantacuzino si a ANM, in contextul in care productia de vaccinuri este un domeniu national strategic si a avertizat ca nerespectarea termenelor stabilite din partea celor doua institutii va atrage sanctiuni.

Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns