Ministerul Sanatatii: nu suntem responsabili pentru "pastila de slabit"

Intr-un comunicat emis astazi, 4 februarie 2010, Ministerul Sanatatii isi declina responsabilitatea privind punerea pe piata a suplimentelor alimentare pe baza de plante, inclusiv “capsula de slabit”, aflata in centrul scandalului de dopaj in care este implicat fotbalisul Adrian Mutu.

Ministerul Sanatatii confirma informatia difuzata ieri de GhidCabinet.ro, potrivit careia suplimentele alimentare sunt notificate la Institutul de Bioresurse Alimentare (IBA), in baza unui dosar de notificare depus pe proprie raspundere de catre producator sau distribuitor.

In ceea ce priveste controlul, principala institutie responsabila este Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru siguranta Alimentelor (ANSVSA). Mecanismul de control este pus in miscare pe baza sesizarilor consumatorilor si la controalele organizate participa reprezentanti ai ANSVSA, Inspectia Sanitara de Stat, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului si Ministerul Agriculturii.

Ministerul Sanatatii nu are responsabilitati de control in cazul suplimentelor alimentare, incadrate intr-o categorie diferita de cea a medicamentelor. Acestea din urma primesc autorizatia de punere pe piata  de la Agentia Nationala a Medicamentului, pe baza unor proceduri internationale clare.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns