Ministerul Sanatatii critica patronatele din industria alimentara

Ministerul Sanatatii considera ca cifrele si procentele avansate astazi, 1 februarie 2010, de catre reprezentantii patronatelor din industria alimentara cu privire la asa numita taxa pe fast-food sunt nerealiste si nu au baza de calcul.

Ministerul precizeaza intr-un comunicat difuzat astazi ca nu a stabilit pana in prezent lista produselor alimentare nerecomandate care ar putea fi taxate si nici cuantumul de contributii. De asemenea, nu au fost avansate cifre pe baza carora ar putea fi luate in calcul majorari la preturi de alimente sau disponibilizari de personal.
Reprezentantii Ministerului Sanatatii atrag atentia asociatiilor profesionale din industria alimentara sa nu foloseasca intentia  MS de a descuraja consumul de alimente nesanatoase ca pe un pretext pentru introducerea propriilor intentii si masuri ce pot afecta populatia.

Reactia Ministerului Sanatatii vine ca raspuns la declaratia lui Sorin Minea de la Romalimenta, care a spus astazi ca taxa pe fast-food ar purea duce la o crestere cu cel putin 20% a preturilor la alimente.
Joi, 4 februarie 2010 va fi organizata o dezbatere publica pe tema taxei pe fast-food, la sediul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti, cu participarea ROMALIMENTA, ROMPAN, Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui si Ministerul Sanatatii.

Potrivit definitiei Ministerului Sanatatii, alimentele “nerecomandate” sunt cele cu continut crescut de sare, grasimi, zahar si/sau care contin aditivi alimentari.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns