Medicamentul Avandia, factor de risc pentru atacul de cord?

Medicamentul Avandia, pentru tratarea diabetului, face obiectul unei controverse declansate de un raport prezentat recent in Senatul american. Raportul, de peste 300 de pagini, elaborat de comitetul de finante din cadrul Senatului, sustine ideea ca Avandia ar putea avea serioase efecte secundare. Consumul medicamentului ar fi asociat, potrivit concluziilor raportului, cu peste 83000 de cazuri de atac de cord. Raportul a fost dat publicitatii dupa ce in ziarul New York Times aparuse un articol potrivit caruia bolnavii de diabet care nu au luat Avandia au fost mult mai putin expusi la riscul unui atac de cord. Potrivit canalului de televiziune CNN, Raportul acuza producatorul, compania GlaxoSmithKline, ca ar fi incercat sa ascunda riscurile asociate consumului acestui medicament.

Compania GlaxoSmithKline a respins concluziile raportului, aratand ca medicamentul este unul sigur. Potrivit comunicatului oficial al companiei, raportul scoate datele din context pentru a ajunge la concluzii negative legate de Avandia. 

GhidCabinet.ro va prezinta, in premiera in Romania, raportul Senatului american cu privire la Avandia. Raportul este disponibil aici.

Surse: Reuters, CNN, Senatul SUA

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns