Cati directori de spitale vor fi concediati?

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke a anuntat ca in perioada urmatoare numarul posturilor de conducere din spitale va fi redus de la 2069 la  1492. Aceste reduceri vor aduce bigetului sanatatii o economie de circa un milion de lei pe luna.

Attila Cseke considera ca in prezent legea este mult prea permisiva, existand si situatii in care la spitale de sub 400 paturi exista 10 functii de conducere. Potrivit ministrului, exista multe functii de directori de resurse umane, IT, logistica, directori administrativi ocupate interimar. Attila Cseke doreste ca in unitatile cu mai putin de 400 de paturi sa existe maximum 5 functii de conducere.

O alta masura care va fi adoptata in perioada urmatoare este transferul a 373 de spitale in administratia primariilor, pana la inceputul lunii iulie. Contractul de management pentru aceste spitale nu va mai fi incheiat cu Ministerul Sanatatii, ci cu reprezentantii administratiei locale. In administrarea ministerului vor ramane doar 66 de unitati sanitare: 23 de institute publice, 11 spitale clinice judetene de urgenta, 8 spitale cu profil de psihiatrie, si 15 spitale monospecialitate.

Sursa: Romania Libera

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns