Adrian Mutu ar putea actiona in judecata Ministerul Sanatatii

Strategia pusa la cale de avocatii lui Adrian Mutu, gasit pozitiv la un control antidoping in Italia, merge pe doua directii: una defensiva, prin care nu va nega consumul substantei, dar va invoca buna credinta si una ofensiva, indreptata celor care au autorizat punerea pe piata din Romania a pastilelor consumate. Mutu va sustine ca nu a stiut ca pastilele trimise din Romania de mama sa contin sibutramina, o substanta interzisa sportivilor.

Alibiul sau va fi acela ca pe prospectul medicamentului nu este trecuta substanta incriminata. Ziarul ProSport publica prospectul medicamentului. Acesta este prezentat ca “extracte de fructe pentru scaderea greutatii”. In prospect se spune ca produsul este “realizat din plante frecvent folosite in alimentatie”, este “lipsit de toxicitate si efecte secundare”. In prospect se mai spune ca produsul ajuta la “scaderea in greutate si la pastrarea frumusetii”. 

In acest context, avocatii sai studiaza posibilitatea de a actiona in judecata comisia din Ministerul Sanatatii din Romania care da avizul pentru comercializarea medicamentelor. Acest caz ar putea lansa o dezbatere despre procedurile prin care se autorizeaza in prezent medicamentele in Romania.

Sursa: Prosport

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Adrian Mutu ar putea actiona in judecata Ministerul Sanatatii”

  1. Angelescu Loredana A spus:

    FOARTE BINE!!!
    Mii de persoane au luat in Romania acest medicament cu efecte adverse si nimeni nu a impiedicat acest lucru.
    FELICITARI!!!

Lasa un raspuns