16 tineri, spitalizati din cauza drogurilor usoare

In ultimele doua luni, la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti au ajuns 16 adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani cu intoxicatii cauzate de consumul de droguri usoare. Este vorba in special de tigari ce contineau substante etnobotanice. Tinerii prezentau tulburari de mers, echilibru, dureri de cap si ameteli, potrivit Viorelei Nitescu, medic pediatru specializat in toxicologie. Consumul pe termen lung al acestor substante afecteaza memoria si poate produce depresie, isomnii, si dependenta.

Principalele probleme cu care se confrunta medicii sunt inexistenta unui protocol special pentru tratarea unor astfel de cazuri si numarul limitat de centre de dezintoxicare. In spital sunt tratate simptomele, dar aceasta nu garanteaza ca tanarul respectiv nu se va reintoarce la aceste substante dupa iesirea din spital.

In sedinta de Guvern de astazi va fi discutata si avizata lista substantelor interzise, care va include atat plante, cat si compusi sintetici, de tipul sarii de baie “Special Gold”.

Sursa: Evenimentul zilei

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns