Studiu european: vitamina D reduce riscul de cancer colorectal cu pana la 40%

Un studiu publicat in British Medical Journal, la care au participat cercetatori din 6 tari europene, arata ca vitamina D poate juca un rol esential in prevenirea cancerului colorectal. Un nivel crescut al vitaminei D in sange poate reduce riscul contactarii bolii cu pana la 40%. Studiul este cel mai amplu realizat pana acum, folosind date colectate de la peste 500000 de participanti din 10 tari europene, in cadrul proiectului European Prospective Investigation into Cancer Study (EPIC).

Potrivit studiului EPIC, un nivel de vitamina D situat sub nivelul mediu de 50-75 nanomoli pe litru corespunde unui risc crescut de cancer colorectal. Totusi, studiul mentioneaza ca este nevoie de cercetari suplimentare pentru a se vedea daca suplimentarea nivelului de vitamina D in sange poate fi realizat in siguranta, fara aparitia unor efecte adverse importante. De asemenea, studiul arata si ca un consum mai mare de calciu poate fi asociat cu reducerea riscului aparitiei bolii.

Cancerul colorectal este responsabil pentru 9% din numarul total de cazuri de cancer inregistrate la nivel mondial. Cele mai multe cazuri sutn raportate in tarile dezvoltate, iar incidenta cea mai scazuta se inregistreaza in Asia si Africa.

Sursa: NutraIngredients.com

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns