SNMF, nemultumita de campania de vaccinare anti-A/H1N1

Societatea Nationala a Medicilor de Familie (SNMF) a dat publicitatii un comunicat in care isi exprima nemultumirea fata de felul in care Ministerul Sanatatii a organizat campania de vaccinare impotriva gripei A/H1N1.

Medicii de familie sunt nemultumiti de evolutia campaniei de vaccinare si de comunicarea necorespunzatoare dintre segmentele sistemului sanitar. Ei spun ca aceasta campanie a inceput mai tarziu decat ar fi trebuit, primele doze de vaccin ajungand in cabinete deabia cu o saptamana inaintea Craciunului. “Intarzierea a fost urmata si de teama si refuzul unei parti a populatiei de a se vaccina”, spun medicii, cauza principala a acestei reactii fiind o insuficienta promovare a campaniei la nivel national.

Medicii informeaza populatia ca nu ei sunt cei care coordoneaza campania de vaccinare, nu stabilesc necesarul de vaccin, nu solicita dozele direct de la Ministerul Sanatatii si nu distribuie vaccinul.

SNMF atentioneaza ca situatia dovedeste lipsa unui sistem national de alertare in situatii de criza medicala si ca nu medicii sunt vinovati ca nu s-a putut realiza vaccinarea populatiei, “asa cum s-a comunicat pe diverse canale mediatice”.

Medicii considera ca este nevoie de o mai buna aprovizionare cu doze de vaccin si o mai buna comunicare a atributiilor care revin medicilor.

Sursa: SNMF

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns