Sarea de baie, noul drog al romanilor

Alianta pentru Lupta impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT) atrage atentia asupra riscurilor asociate cu folosirea sarii de baie “Special Gold” pe post de substanta halucinogena. Special Gold este vanduta in magazinele de tip Spice Shop si contine mefedrona, un derivat al efedrinei, fiind administrata fie prin prizare, fie prin injectare.

Efectele sunt asemanatoare cu cele ale consumului de de metamfetamina, care este foarte agresiva, putand induce rapid o dependenta psihica puternica. ALIAT atrage atentia asupra faptului ca numarul consumatorilor acestei substante a crescut alarmant, fiind vorba atat de consumatori de droguri mai vechi, cat si de altii noi. Consumatorii sunt tineri si foarte tineri, ceea ce este ingrijorator fiind faptul ca substanta este si la indemana copiilor. Si mai grav este faptul ca, potrivit ALIAT, 5 tineri cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani au murit in urma consumului acestei substante in ultimele luni.

ALIAT solicita o implicare mai activa din partea autoritatilor statului si o finantare mai eficienta, in contextul in care o mare parte a fondurilor se indreapta catre sustinerea masurilor politienesti, punitive in defavoarea celor medicale si de preventie.

Sursa: Evenimentul zilei

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Sarea de baie, noul drog al romanilor”

  1. anonim A spus:

    numai prostii serios .daca ei sunt slabi dc baga . faceti test pe mine 1000 plicuri si 2 ore maxim 2 pachete de gume si 0.5 l de suc cola.+ muzica . va dau tot >:D< pup

Lasa un raspuns