Programarile la medicii de familie se vor face prin telefon

 

Ministerul Sanatatii pregateste un ordin care prevede ca programarile la medicii de familie sa se faca pe baza unor programari anterioare prin telefon. Programarea trebuie facuta cu doua zile lucratoare inainte de data dorita pentru vizita la cabinetul medicului de familie. Ordinul prevede ca numarul de telefon unde trebuie facuta programarea sa fie afisat la loc vizibil la intrarea in cabinet.

La efectuarea programarilor, medicii trebuie sa aloce o perioada de 15 minute de consultatie pentru fiecare pacient. Daca bolnavul sau cabinetul nu pot respecta data si ora stabilite, acest lucru trebuie anuntat cu cel putin o zi inainte de data stabilita pentru programare. Singurii pacienti pentru care nu va fi nevoie de programare vor fi cei care reprezinta urgente. Ordinul are ca scop reducerea timpului de asteptare al pacientilor la usa cabinetelor medicale.

Sursa: Curentul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

4 Raspunsuri la “Programarile la medicii de familie se vor face prin telefon”

 1. Dr.Garbea Constantin A spus:

  Mi se pare o masura de elementar bun simt, si extrem de necesara in conditiile in care perceptia pacientului asupra medicului, in special de familie, este una cat se poate de gresita, in sensul unei persoane aflate in permanenta la dispozitia sa, zi si noapte, de cate ori crede el ca are nevoie,si la ce ora crede el ca are nevoie, ca doar il plateste pe medic din asigurarea lui de sanatate, nu ?!In sfarsit ne apropiem si noi de modul de lucru al tarilor civilizate !!!
  Este adevarat ca sunt exceptate urgentele, si aici ramane de discutat, pentru ca fiecare pacient se considera o urgenta, deci ar trebui facuta publica eventual ca o anexa la ordinul ministrului, lista urgentelor medico-chirurgicale, pentru a se evita discutiile “neprincipiale”, sau de ce nu, chiar violente cu pacientii. Oricum, este o masura binevenita.

 2. violeta popa A spus:

  Asta inseamna maxim 20 consultatii/zi ca 2 ore facem teren!!!!!!!cum ramane cu cei care au capitatie 5000persoane?

 3. GhidCabinet.ro A spus:

  Masura este buna, in principiu, ramane de vazut cum va fi aplicata. Cu siguranta ca vor exista dezbateri despre ceea ce inseamna urgenta, de aceea anexa la ordin pe care o propune Dr. Garbea si in general o definire clara a termenului ar fi de ajutor.

 4. axel A spus:

  buna treaba, am incercat-o , NU a mers.scandal la usa cabinetului, scandal la asistente,scandal in cabinet, reclamatii, toti pacientii sunt urgente, toti au drepturi, nici unul nu are timp, nici unul nu are telefon. am revenit la sistemul anterior (cu coada, ca la alimentara), fara bonuri de ordine, fara nimic, primul venit, primul servit (urgentele-reale, gravidele, 0-1 an au oricum prioritate, daca vocifereaza, e scandal-atunci tip eu).rezultat= scandal scos din cabinet, ramane afara, politie fac pacientii, imi vad de medicina mea, cat de mult ma duce capul si, parca e mai bine.

Lasa un raspuns