Astarastoae: dispozitia MS privind vaccinarea medicilor este ilegala

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, a declarat in aceasta dimineata ca dispozitia Ministerului Sanatatii privind obligativitatea vaccinarii medicilor impotriva virusului gripei A/H1N1 este ilegala. Orice medic sanctionat pentru ca refuza vaccinarea care va da statul in judecata va obtine castig de cauza, daca nu in Romania, atunci sigur la la CEDO, sustine presedintele CMR.

Astarastoae sustine ca Ministerul Sanatatii incalca si reglementarile internationale privind drepturile copilului prin decizia de a impune vaccinarea copiilor fara consimtamantul parintilor.

In ceea ce priveste pandemia de gripa A/H1N1, Vasile Astarastoae de declara sceptic, adoptand o pozitie asemanatoare cu cea a lui Wolfgang Godarg, presedintele comisiei de sanatate din cadrul Consiliului Europei. Presedintele CMR crede ca “exista un grad crescut de isterie colectiva, OMS a exagerat declarand pandemie colectiva si modificand conditiile de declarare a pandemiei.

Declaratia lui Vasile Astarastoae vine ca reactie la adresa Ministerului Sanatatii trimisa directiilor judetene de sanatate, in care se precizeaza ca vaccinarea impotriva gripei pandemice este o obligatie a medicilor, iar nerespectarea ei va duce la desfacerea contractului de munca.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

2 Raspunsuri la “Astarastoae: dispozitia MS privind vaccinarea medicilor este ilegala”

  1. Angelescu Loredana A spus:

    Ca de obicei Dr. Vasile Astarastoae este un om de bun simt, echilibrat si cu simtul realitatii!
    FELICITARI pentru NORMALITATE intr-o lume asa de involburata!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vaccinarea copiilor intre 6 si 16 ani va incepe in februarie | GhidCabinet.ro

Lasa un raspuns