Noul Ministru al Sanatatii, vaccinat anti A/H1N1

Atilla Cseke, viitorul ministru al Sanatatii s-a vaccinat astazi impotriva gripei noi. Prin acest gest, ministrul a urmarit sa transmita un mesaj de incredere in vaccinarea anti A/H1N1 si in vaccinul romanesc, Cantgrip, produs de Institutul Cantacuzino.

Cu aceasta ocazie, Cseke a transmis romanilor ca vaccinarea este singura metoda care protejeaza impotriva infectiei si a dezvoltarii de forme severe a le gripei noi. De asemenea viitorul ministru a subliniat ca Romania este una dintre cele 11 tari care produc vaccinul si ca, spre deosebire de alte tari, in care se plateste pentru achizitionarea vaccinului, in Romania el se administreaza gratuit.

Atilla Cseke a mai declarat ca Ministerul Sanatatii va continua campania de informare a cetatenilor cu privire la beneficiile vaccinarii. Vaccinarea este in prezent extinsa la intreaga populatie, prioritare fiind persoanele care se incadreaza in categoriile cu risc major. Pana acum au fost vaccinate circa 1200000 de persoane, dintre care 47000 cadre medicale si circa 27000 de bolnavi cronici.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns