Pacientii cu afectiuni cronice ies in strada

 

Adunarea Generala Extraordinara a Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) a hotarat organizarea unui miting de protest in data de 9 noiembrie 2009, ora 10.00 in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Hotararea a fost luata in urma consultarii organizatiilor membre COPAC: Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice, Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania, Asociatia Transplantatilor din Romania, Alianta Nationala pentru Boli Rare Romania, Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, Societatea de Scleroza Multipla din Romania.

Membrii COPAC acuza situatia dezastruoasa din sistem si atrag atentia asupra deteriorarii starii de sanatate a pacientilor cu afectiuni cronice. Acestia nu doresc promisiuni de campanie sau mila, ci sa li se respecte drepturile, potrivit comunicatului. Principalele revendicari ale copac sunt:

1. Alocarea pentru sanatate a unui buget de cel putin 6% din PIB.
2. Punerea in practica a unui sistem de sanatate centrat pe pacient
3. Transparentizarea fondurilor alocate sanatatii
4. Accesul imediat si neconditionat la tratament pentru toti pacientii, fara discriminare si fara restrictii, conform Cartei Europene a Drepturilor Pacientilor si a legilor romanesti in vigoare.

Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania, Asociatia Romana a Producatorilor si Importatorilor de Medicamente si Societatea Nationala a Medicilor de Familie se solidarizeaza cu decizia COPAC.

“Aproape fiecare familie din Romania are cel putin o persoana bolnava. De aceea, speram ca veti fi solidari cu noi in lupta pentru sanatate si viata! In noi consta schimbarea si numai impreuna vom invinge! Ne vedem pe 9 noiembrie, la ora 10.00, in Piata Constitutiei!”, a adaugat Cezar Irimia.
Pentru mai multe informatii, contactati Comitetul Director COPAC<br>
Informatii la:<br>
Tel. 0723 240

Sursa: COPAC

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns