Ministerul Sanatatii infirma speculatiile privind scumpirea medicamentelor

Intr-un comunicat de presa difuzat astazi, 5 noiembrie 2009, Ministerul Sanatatii anunta ca informatia privind scumpirea cu 9-40% a medicamentelor pentru persoanele in varsta este doar o speculatie de presa. In comunicat se arata ca, in prezent, se afla in dezbatere publica un proiect de Ordin privind modificarea Ordinului ministrului Sanatatii nr. 75/2009 privind modul de calcul al preturilor medicamentelor de uz uman.

Acest proiect este dezbatut, inca din luna iulie 2009, de reprezentantii ministerelor impreuna cu producatorii, distribuitorii si farmacistii. Ordinul este necesar pentru deblocarea situatiei de pe piata medicamentelor, sustin reprezentantii ministerului. Acest ordin are rolul de a elimina situatiile in care oamenii nu isi pot procura medicamentele din cauza lipsei lor de pe piata.

Conform propunerii de act normativ, pretul de referinta la medicamente va fi calculat in functie de media celor mai mici trei preturi din tarile UE. Aceasta modalitate de calcul nu va duce, potrivit MS, la cresteri de preturi semnificative. In plus, majoritatea medicamentelor la care se vor aplica modificarile de pret se afla pe lista medicamentelor compensate sau gratuite, ceea ce ar insemna ca pacientii nu vor resimti mejorarile

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns