Doctorii din Iasi nu vor sa se vaccineze anti-A/H1N1

Desi vaccinul anti-A/H1N1 este disponibil in acest moment, multi medici din Iasi nu s-au decis cu privire la vaccinare. Mai mult, unii dintre acestia refuza sa fie vaccinati. Medicul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgente Sfantu Ioan din Iasi, spune ca nu s-a facut o campanie de informare asupra vaccinului si nu exista indicatii cu privire la efectele secundare ale acestuia.

In plus, producatorul nu isi asuma responsabilitatea in cazul in care apar reactii negative. “Ca medic imi cunosc drepturile de pacient”, spune doctorul Ciuhodaru, “asa ca refuz o astfel de vaccinare”. Nici rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie, prof. dr. Vasile Astarastoae nu s-a decis inca in privinta vaccinarii. Exista si multi parinti care refuza sa isi vaccineze copiii, considerand ca vaccinarea nu le va permite dezvoltarea sistemului imunitar.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Doctorii din Iasi nu vor sa se vaccineze anti-A/H1N1”

  1. Csernatoni Iosif A spus:

    Mie personal mi se pare cu totul interesanta aceasta initiativa:produsul se testeaza pe romani si in primul rand pe medici, pentru ca acestia vor putea sa identifice cel mai usor simptomele adverse si sa aplice tratamentul.
    Cateodata am senzatia ca sintem doar niste cobai…

  2. un medic A spus:

    articolul este totusi tendentios pentru ca la copii(sub 16 ani) deocamdata vaccinul nu este recomandat!
    Cat despre “cobai”….ce sa mai comentam!!…..

Lasa un raspuns