Colegiul Farmacistilor sesizeaza Consiliul Concurentei

Colegiul Farmacistilor din Romania a adresat presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, o scrisoare in care solicita inceperea unei investigatii cu privire la modul in care statul intervine in mod nepermis in operatii de piata, profitand de pozitia pe care o detine pe piata serviciilor medicale.

Colegiul critica Hotararea de Guvern 1088/2009, prin care s-a decis marirea termenului de plata a serviciilor farmaceutice la 180 de zile pentru medicamente compensate si gratuite si la 90 de zile in cazul medicamentelor eliberate prin programe nationale. La aceste termene foarte mari se adauga inca 30 de zile, termenul in care casele de asigurari trebuie sa valideze facturile pentru acceptarea la plata.

In aceste conditii, se arata in scrisoare, farmaciile nu pot spera sa isi recupereze creanta mai devreme de 210 zile, respectiv 120 de zile pentru programele nationale. Aceste termene de plata, de 7 luni, respectiv 4 luni sunt considerate “ruinatoare” de catre Colegiu, ele fiind inacceptabile in conditii de piata libera si libera concurenta.

Potrivit Colegiului Farmacistilor, Statul abuzeaza intr-un mod nepermis si sanctionabil de pozitia sa, ceea ce impune cu necesitate interventia Consiliului Concurentei, pentru a asigura reinstaurarea unui mediu economic sanatos in domeniul sanatatii.

Sursa: Colegiul Farmacistilor din Romania

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns