Greva japoneza in farmaciile din Romania?

Colegiul Farmacistilor din Romania este implicat activ in actiuni ce vizeaza plata facturilor catre casele de asigurari de sanatate si blocarea actiunilor distribuitorilor de executare a farmaciilor.

In contextul in care se pregatesc noi intalniri cu Ministerul Sanatatii, Ministerul de Finante si Consiliul Concurentei, Colegiul solicita sprijinul farmacistilor pentru sustinerea urmatoarelor actiuni:

-adunarea de semnaturi la nivelul Colegiilor judetene in vederea trimiterii unei petitii catre Guvernul Romaniei si prefecturile locale. Petitia va contine un protest referitor la neplata facturilor de catre Casele Judetene de Sanatate in ultimele patru luni, situatie care va duce la inchiderea farmaciilor
-trimiterea petitiei si catre Consiliul Concurentei, cu mentiunea ca in cazul in care situatia nu se va rezolva de urgenta se va apela la Comisia Europeana
– solicitarea ca notificarile de punere in intarziere a farmaciilor de catre distribuitori sa fie comunicate CFR
-solicitarea ca distribuitorii sa prelungeasca termenul de plata al medicamentelor la 240 de zile, corespunzator termenul de plata impus farmaciilor de catre HG NR. 1088/2009, de 210. Numele distribuitorilor care refuza prelungirea termenului de plata sa fie comunicat CMR.
-afisarea la loc vizibil, pe geamul farmaciilor, perioada de cand sistemul de asigurari nu si-a mai achitat datoriile pentru medicamentele eliberate de catre farmacii pacientilor. Pe aceste afise sa se faca apel la pacienti sa fie intelegatori cu personalul farmaceutic, in cazul in care nu se vor putea elibera medicamentele necesare bolnavilor.
-declansarea unei greve japoneze, urmand ca toti farmacistii din sistem sa poarte banderole negre pe brat, in zilele de 24-25 noiembrie 2009. Solicitarea este ca actiunea sa fie organizata in asa fel incat sa fie vizibila si sa aiba impact, urmand sa fie popularizata si in presa.

Sursa: Colegiul Farmacistilor din Romania

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns