Târg de joburi în străinătate pentru cadrele medicale

Hearty Europe LLC, în colaborare cu Houston NPA, vă invită în toamna aceasta la Târgul Internaţional de Cariere Medicale, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est. Târgul oferă o platformă pentru schimbul de informaţii între: angajatorii locali şi internaţionali, agenţiile de recrutare şi miile de doctori, studenţi la medicină şi alte cadre medicale din ţările în care Târgul se desfăşoară: România, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Ţările Baltice.

 

ÃŽn BucureÅŸti, Târgul InternaÅ£ional de Cariere Medicale se desfăşoară între 16-17 octombrie la Universitatea de Medicină ÅŸi Farmacie “Carol Davila” – Facultatea de Medicină.

Ediţia din Cluj-Napoca va avea loc între 23-24 octombrie la Hotel City Plaza, strada Sindicatelor 9-11, Cluj Napoca, RO 400029.

 

Târgul reprezintă un prilej important pentru medicii cu sau fără experienţă şi de toate specializările, pentru studenţi, pentru asistente medicale, pentru toate cadrele medicale să afle exact ce oportunităţi au în a-şi dezvolta cariera, fiind singurul eveniment în cadrul căruia se pot afla informaţii complete şi compacte despre ofertele de muncă din afara ţării, informaţii despre angajatorii din străinătate şi răspunsuri despre opţiunile şi remuneraţiile pe care le pot avea dacă îşi dezvoltă cariera în străinătate.

“A 5-a ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale organizată în primăvara 2009 s-a dovedit a fi un real succes mai ales în România, care acum pare a fi ţara cea mai dinamică din Europa din punctul de vedere al recrutării medicale. Din ce în ce mai mulţi medici români lucrează în întreaga Europă şi beneficiază din plin de integrarea în UE. Ediţia a 6-a din octombrie 2009 va oferi medicilor participanţi chiar şi mai multe oportunităţi de training şi muncă în 10 ţări europene, dar şi în Orientul Mijlociu şi Îndepărtat. Experienţa câştigată în străinătate va aduce contribuţiii semnificative la sistemul de sănătate din România, iar îmbunătăţirea situaţiei financiare a doctorilor îi va determina să lucreze linistiţi şi chiar să reinvestească în dezvoltarea sistemului privat de sănătate din România” a declarat doctor Grzegorz Chodkowski, directorul Târgului Internaţional de Cariere Medicale.

Majoritatea expozanţilor din cadrul targului sunt agenţii de recrutare care au disponibile minim 20-50 de locuri de muncă până la 200-500 posturi fiecare, deci sunt peste 2000 de posturi în ţări precum: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Olanda, Austria, Franţa, Malta, Spania, Australia, Noua Zeelandă, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat.

Cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 2.000-3.000 de euro pe lună pentru posturi în Germania care se adresează medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi. Medicii seniori, ce mai cautaţi, pot câştiga salarii care ajung şi la 10.000 şi 12.000 euro pe lună în Marea Britanie şi Scandinavia.

Pe parcursul Târgului Internaţional de Cariere în Medicină vizitatorii pot afla principalele oportunitati şi avantaje oferite de către agenţiile de recrutare: posibilitatea de a face specializarea în străinătate (de exemplu în Germania), informaţii despre posibilitatea de a lucra part time sau pe o perioadă determinată de la 2 sapt la cateva luni în Marea Britanie (prin joburile locum), pot cunoaşte şi comunica direct cu angajatorii (de exemplu Asklepios Kliniken: cel mai mare lanţ de spitale din Germania).

Târgul oferă posibilitatea companiilor de a-şi prezenta activitatea şi ofertele de muncă, se ţin conferinţe şi discuţii libere pe teme de interes privind dezvoltarea personală şi profesională, au loc seminarii pe teme precum engleza medicala, workshop-uri despre întocmirea CV-ului medical, prezentări despre abilităţiile necesare susţinerii cu succes a unui interviu, despre programele de rezidenţiat, Medicine 2.0, oportunităţi de înscriere în diferite proiecte medicale.

Pentru toate cadrele medicale Tâgul reprezintă un mediu puternic de informare şi socializare, dar şi de creştere a încrederii de sine prin accentuarea valorii medicilor români, experienţa şi seriozitatea acestora pentru întreaga piaţă europeană medicală.

Specializările medicale cu cea mai mare căutare sunt: anestezie, medicina de urgenţă, radiologie, chirurgie ortopedică, psihiatrie, dermatologie, medicina internă, chirurgie generală şi pediatrie.

Pe lângă pachetul salariat extrem de atractiv pentru medicii romani, agenţiile de recrutare internaţionale pot să ofere gratuit şi alte avantaje: cursuri de limbă gratuite pentru medicul respectiv, analize de sânge necesare angajării, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, relocare, aranjamente de calatorie, etc. 

Târgul Internaţional de Cariere Medicale este organizat bianual, în martie/aprilie şi septembrie/octombrie în cele mai mari oraşe din Europa Centrală şi de Est.

În Bucureşti, Târgul Internaţional de Cariere în Medicină este organizat între 16-17 octombrie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” (Facultatea de Medicină, Bld. Eroilor Sanitari nr. 8). 

Ediţia din Cluj-Napoca va avea loc între 23-24 octombrie la Hotel CITY PLAZA (Strada Sindicatelor 9-11, Cluj Napoca, RO 400029).

La ambele ediţii (Bucuresti şi Cluj) intrarea este liberă, iar târgul poate fi vizitat Vineri între orele 11-18 şi Sâmbătă între 10-16. Vizitatorii se pot înscrie şi online, pe site-ul www.imcdays.org.

 

***

„Zilele Internaţionale ale Carierei din industria farmaceutică şi medicală” este organizat bianual, începând din 2007, atragand mii de profesionişti si fiind principala sursă de informare pentru toţi cei interesaţi să îşi construiască o carieră medicală în străinătate.

HOUSTON NPA este o companie românească care are drept obiect de activitate crearea de concepte pentru campanii de promovare şi serviciile de vânzări proiecte. Houston NPA aduce oamenii care întreabă şi oamenii care au răspunsurile în echipa Sănătăţii. Doar pentru elite medicale şi public larg interesat, promovăm informaţia medicală prin evenimente, media şi campanii sociale. Vino să vindecăm împreună sănătatea!

Houston NPA – No Problem. Action!

Detalii contact:

 

Simona Oprea

PR Manager Houston NPA

simona.oprea@houston.ro

+4021.317.09.43, +40733.076.381

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns