Modificarea Contractului Cadru cu privire la termenele de plata

Potrivit  Hotararii de Guvern Nr. 1088 din 30 septembrie 2009, Contractul Cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale pentru anul 2009 se modifica, dupa cum urmeaza:

Decontarea pentru activitatea curenta a anului 2009 se efectueaza in ordine cronologica pana la 180 de zile calendaristice de la data validarii facturilor, in limita fondurilor aprobate.

Decontarea contravalorii medicamentelor care se elibereaza prin farmaciile cu circuit deschis in cadrul unor programe nationale de sanatate cu scop curativ se face in termen de pana la 90 de zile calendaristice de la data validarii facturilor, cu exceptia medicamentelor corespunzatoare DCI-urilor prevazute in sublista B, de care beneficiaza pensionarii cu venituri numai din pensii de pana la 700 lei/luna. Pentru acestia se aplica conditiile de la paragraful anterior.

In termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de catre farmacie la casa de asigurari de sanatate, factura se va valida in sensul acordarii vizei  “bun de plata” catre casa de asigurari, ca urmare a verificarii facturilor si a borderourilor centralizatoare.

Decontarea serviciilor medicale contractate pentru semestrul al patrulea 2009 se face lunar, in limita creditelor bugetare deschise, urmand ca serviciile medicale realizate si raportate conform contractului de furnizare de servicii medicale si ramase nedecontate sa se deconteze esalonat in anul 2010, in limita creditelor de angajament aprobate pentru anul 2009.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

3 Raspunsuri la “Modificarea Contractului Cadru cu privire la termenele de plata”

 1. gina A spus:

  Asta inseamna ca medicii de familie trebuie sa astepte 6 luni ca sa primeasca banii de la CASS???!!!!
  Cu ce bani vor mai supravietui cabinetele mf???!!!
  Avem angajati,cheltuieli de intretinere si functionare,rate la leasing si credite etc.!!!!!!!!!

 2. GhidCabinet.ro A spus:

  Am verificat Articolul 99, paragrafele 4 si 5 din Contractul Cadru, care se modifica prin prezenta Hotarare de Guvern. Acestea fac referire la decontarea contravalorii medicamentelor catre farmacii.

 3. violeta popa A spus:

  Contractul-cadru se modifica unilateral?patronatul nu are nimic de facut?????????

Lasa un raspuns