Ministerul Sanatatii apara E-urile

Intr-un comunicat difuzat vineri 16 octombrie 2009, Ministerul Sanatatii atrage atentia asupra faptului ca informatiile eronate, fara o documentare prealabila referitoare la aditivii alimentari, poate induce in randul populatiei o stare de nesiguranta cu privire la consumul de alimente ce contin astfel de substante.

Ministerul a reactionat la o sesizare a Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara, ROMALIMENTA, privind aparitia in mass-media a unor informatii incorecte in acest sens. In comunicat este precizat cadrul legislativ ce permite folosirea E-urilor in Uniunea Europeana si Romania. Este vorba despre Ordinul comun MSF/MAAP NR. 438/295/2002 pentru aprobarea Normelor privind aditivii alimentari destinati utilizarii in produsele alimentare pentru consum uman, care transpune in legislatia europeana in legislatia nationala.

In comunicat se mai precizeaza ca autorizarea aditivilor alimentari se face numai de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor si se bazeaza pe evaluarea riscului fiecarui aditiv alimentar. In momentul in care se constata ca utilizarea unui aditiv in alimentatie poate reprezenta un risc pentru sanatatea populatiei, acest aditiv este interzis si eliminat din lista aditivilor autorizati.

Principalul aditiv la care s-a facut referire in presa este E 330. Comunicatul precizeaza ca acest aditiv sa afla pe lista aditivilor alimenari autorizati, conform Ordinului nr. 438/295/2002.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns