Medici romani contestati in Franta

Din cei 9000 de medici straini care activeaza in Franta, peste 1000 sunt romani. Intr-un clasament pe natiuni, Romania ocupa locul al doilea, dupa belgieni si inaintea germanilor. Procentul medicilor romani este de 12% din numarul total al medicilor straini, iar cel al belgienilor este de 16%.

In ultima vreme au aparut nemultumiri cu privire la calitatea profesionala a unor medici veniti din Romania. Ordinul medicilor din Franta si-a exprimat ingrijorarea cu privire la nivelul de instruire al unor medici venti din Romania. In acest context, Presedintele Consiliului National al Ordinului, Michel Legmann a pus sub semnul intrebarii chiar sistemul de echivalare a diplomelor din Romania si Bulgaria, aratand ca au fost indentificate o serie de diplome false.

In replica, Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Prof. Vasile Astarastoae spune, ca niciun medic roman nu a fost sanctionat de Ordinul medicilor din Franta in luna august si ca cererea de medici romani este in continuare foarte mare. In acelasi timp, Astarastoae recunoaste ca diplomele false pot reprezenta un motiv de ingrijorare.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns