Producatorii de medicamente incearca sa convinga Guvernul sa aloce mai multi bani

Producatorii de medicamente au cerut cresterea de anul viitor a fondurilor pentru Sanatate de la 4% la 4,5% din PIB – echivalentul a sase miliarde de euro, astfel incat sa acopere gaurile din 2009. Pentru a avea succes in demersul lor, producatorii sustin ca vor incepe o campanie de comunicare in randul pacientilor, al asociatiilor profesionale din domeniu si in cel al furnizorilor de servicii pentru a putea convinge Guvernul sa dea mai multi bani sistemului sanitar.
Directorul Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), dl. Dan Zaharescu, sustine ca pana la finalul anului nu vor mai fi probleme cu platile, intrucat masurile gasite pana la momentul de fata acopera luna august si este posibil sa fie gasite solutii si pentru luna septembrie.
Saptamana viitoare reprezentantii Ministerului Sanatatii vor incerca sa obtina de la Ministerului Finantelor un credit de angajament pentru a putea fi efectuate anul viitor platile pentru cheltuielile din ultimele trei luni ale lui 2009.
Sursa: Financiarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns