Ministerul Sanatatii incepe reabilitarea a 22 de maternitati

Ministrul Ion Bazac a semnat astazi, 10 iulie 2009, in prezenta prim-ministrului Romaniei, Emil Boc, protocoalele de colaborare intre Ministerul Sanatatii, autoritatile locale si 22 de spitale, pentru inceperea lucrarilor de reabilitare si modernizare a sectiilor de obstetrica-ginecologie si neonatologie ale acestora.

Proiectul va demara in luna septembrie si va fi finantat prin programul “Reforma Sectorului Sanitar faza a doua”, cu bani de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare-BIRD si Banca Europeana de Investitii-BEI.

Valoarea totala a proiectului se ridica la 60 de milioane de Euro. Durata de executie a lucrarilor este cuprinsa intre 4 luni si 24 de luni, in functie de nivelul de competenta al unitatii spitalicesti, de complexitatea  lucrarilor si se specialitatea spitalului. Cele 22 de unitati de obstetrica-ginecologie se afla in judetele Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Iasi, Galati, Braila, Giurgiu, Dolj, Bistrita Nasaud, Cluj, Harghita, Brasov, Prahova, Mures si Bucuresti.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns