Medicii implicati in cazul copilului decedat, suspendati doua luni

Medicul anestezist Iulia Negru si cel care a efectuat investigatia RMN in cazul copilului de trei ani decedat la Centrul Medical Unirea, Adina Chirita, au fost suspendati timp de doua luni. Decizia a fost luata de Colegiul Medicilor din Bucuresti (CMB). Vicepresedintele CMR, Monica Pop a declarat ca nu a fost gasita nicio recomandare sau aviz din partea unui medic pediatru pentru efectuarea acestei investigatii care presupunea un grad de risc marit. In absenta recomandarii medicului pediatru, investigatia nu trebuia facuta, spune Monica Pop. Decizia poate fi contestata la Colegiul Medicilor din Romania (CMR).

Sursa: Ziarul financiar

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Medicii implicati in cazul copilului decedat, suspendati doua luni”

  1. Chirita Valentin A spus:

    Imi pare sincer rau de acest copil…
    Dar nu cred ca sanctionarea acelor medici sau a oricarui alt medic, solutioneaza LIPSA TOTALA , in toata tara, a METODELOR de testare a reactivitatii organismului la substantele anestezice…eu personal era sa-mi pierd fica in urma cu 12 ani ptr. ca nu stiam ca este alergica la Atropina si atunci am aflat si de atunci nu sa schimbat NIMIC..motiv ptr. care aman a doua operatie la ochi..o operatie banala de alt fel, care se poate face in tara pana am banii suficienti sa pot face aceasta operatie in strainatate..unde inainte sa intrevina prin anestezie se fac testari ale substantelor care urmeaza sa fie folosite…sau AU substantele ANTIDOT ale produselor folosite, in cazul in care trebuie intervenit de urgenta si starea bolnavului nu permite testarile anterioare….NON COMENNT

  2. Marius Gheorghiu A spus:

    Aceste lucruri ies la lumina atunci cand apar cazuri precum cel de la CMU, sau al dvs…se face un pic de valva in presa…si apoi totul revine la…(a)normal.

Lasa un raspuns