Tarifele propuse pentru co-plata

O vizita la medicul de familie va costa 5 lei, iar una la medicul specialist 10 lei, potrivit lui Cristian Celea, director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Acestea sunt tarifele propuse pentru sistemul de co-plata care urmeaza sa intre in vigoare in septembrie 2009. Pentru zilele de internare in spital s-a propus suma de 100 de lei pentru sapte zile de spitalizare, dar negocierile nu s-au finalizat.

Unul din obiectivele urmarite prin introducerea sistemului co-plata este reducerea platilor informale din sistem. De asemenea, sustinatorii coplatii spun ca s-ar mai putea reduce aglomeratia si cozile de la cabinete. Stiind ca trebuie sa achite o taxa in plus, oamenii nu vor mai veni la cabinet decat cand vor avea motive intemeiate.

Multi medici de familie sunt nemultumiti de taxarea diferentiata a vizitelor pacientilor lor, fata cele la medicii specialisti. Medicii de familie sustin ca nivelul lor de pregatire este egal cu cel al medicilor specialisti si, in aceste conditii, diferentierea dintre cele doua tipuri de medici si implicit intre taxele percepute pentru serviciile in sistemul coplata trebuie eliminate.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns