CSI aproba primul contract de finantare in domeniul e-sanatatii

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a aprobat primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii, parte a Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”, având ca benficiar Ministerul Sănătăţii, pentru proiectul “Implementarea sistemului naţional de prescripţie electronică”.

Proiectul în valoare de 88 milioane de lei din care asistenţă nerambursabilă în valoare de 71 milioane de lei, îşi propune să îmbunătăţească calitatea actului medical şi să optimizeze costurile serviciilor medicale, prin implementarea sistemului naţional de prescripţie electronică.

Acest lucru presupune monitorizarea în timp real a necesarului şi consumului de medicamente în România, eliminarea erorilor de medicaţie şi a fraudelor din actualul sistem de prescripţie, implementarea unui sistem de control/supervizare a prescripţiei, prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale şi accesul cetăţenilor la servicii de sănătate de calitate.

Prescrierea electronică reprezintă un sistem suport care susţine medicul în actul medical de prescriere a medicamentului prin suportul de decizie şi informaţia necesară, asigură transferul electronic al prescrierei către farmacist şi crează baza naţională de date pentru înregistrările electronice ale medicamentelor prescrise.

Beneficiarii  proiectului vor fi cele 44 de Case de Asigurari de Sanatate, aproximativ 30.000 medici şi 5.350 farmacii care au contract cu casele judeţene de asigurări de sănătate dar şi cei aproximativ 12.000.000 de asiguraţi în sistemul asigurărilor de sănătate din România.

Sursa: MCSI

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns