Ministrul Bazac si tomograful din Calarasi

Primarul din Calarasi a trimis ministrului Sanatatii, Ion Bazac, o scrisoare in care protesteaza fata de mutarea tomografului de la Spitalul  din Calarasi, in Craiova. In scrisoare, primarul Nicolae Dragu, spune ca decizia relocarii tomografului ii condamna pe calaraseni la moarte.

In cursul zilei de astazi, pe site-ul Ministerului Sanatatii a aparut raspunsul ministrului Sanataii la aceasta chestiune. In scrisoare, ministrul Sanatatii arata ca in 2007, dupa achizitionare, tomograful a fost alocat Spitalului Clinic de Urgenta Craiova. Dupa aceea, computerul a fost mutat fara nicio motivatie, in afara de cea electorala, la Calarasi, in timpul ministeriatului lui Eugen Nicolaescu.

Potrivit ministrului Bazac, dupa 7 luni de la repartizare, computerul continua sa nu fie utilizat, in conditiile in care spitalul nu detine inca autorizatie de functionare pentru aparat si nu exista nici medic specialist. Cu toate aceastea, ministrul se angajeaza sa aloce un tomograf la spitalul din Calarasi, in momentul cand spitalul va angaja un medic specialist care sa-l utilizeze.

Gasiti textul integral al scrisorii ministrului Bazac, aici .

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns