Gripa porcina a ucis 103 persoane in Mexic

Autoritatile din capitala mexicana, Mexico City, anunta ca numarul persoanelor decedate in urma contactarii virusului gripei porcine a ajuns la 103. Toate scolile, universitatile si catedralele din oras au fost inchise, iar armata a distribuit 4 milioane de masti de protectie. In prezent autoritatile analizeaza posibilitatea inchiderii transportului in comun.    

Banca Mondiala a oferit Mexicului un imprumut de 205 milioane de dolari, pentru efortul de stopare a raspandirii virusului. Organizatia Mondiala a sanatatii considera ca situatia reprezinta o urgenta de sanatate publica internationala, in conditiile in care sunt semnale conform carora si in alte tari sunt investigate potentiale cazuri de gripa porcina. In afara de Mexic, cele mai multe cazuri au fost semnalate in SUA, in special in New York. Guvernul american a declarat, la randul sau, stare de urgenta de sanatate publica. Alte tari in care exista semnale privind infectarea cu virusul gripei porcine sunt Noua Zeelanda, Israel si Spania.

Simptomele gripei porcine includ febra, stare letargica, lipsa poftei de mancare, tuse, dureri in gat, ameteli, stari de voma si diaree.

Sursa: CNN

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns