Ministerul Sanatatii lanseaza o aplicatie online care va reduce birocratia

Ministerul Sanatatii lanseaza o aplicatie on-line pentru primirea si procesarea cererilor pentru eliberarea de certificate, diplome si adeverinte. Initiativa vizeaza reducerea birocratiei in relatia cu angajatii Ministerului. Aplicatia va fi functionala incepand cu 16 martie, putand fi accesata pe site-ul Ministerului Sanatatii. In prima luna, proiectul se va desfasura in regim pilot.

Serviciul vine in intampinarea celor peste 20000 de angajati din sistemul sanitar, medici, farmacisti, asistenti medicali, moase, etc, care solicita de la minister certificate, diplome si adeverinte. Pentru inceput, in program sunt incluse certificatele privind titlul si gradul profesional pentru medici, farmacisti, medici dentisti, chimisti, biologi si certificate de recunoastere in strainatate a calificarilor obtinute in Romania.

Solicitantul completeaza un formular online si primeste un numar de inregistrare, pe baza caruia poate urmari in timp real stadiul in care se afla dosarul si daca este nevoie sa il completeze cu mai multe acte.

Comunicatul oficial al Ministerului Sanatatii este disponibil aici.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns