Centrul de sesizari al Ministerului Sanatatii a primit peste 600 de mesaje noi

In data de 15 martie, Ministerul Sanatatii a prezentat cel de-al doilea raport cu privire la centrul de sesizari “Ce te doare?”, infiintat la initiativa Ministrului Bazac. In perioada 23 februarie-11 martie, centrul a primit circa 600 de mesaje telefonice si Emailuri.

Principalele probleme semnalate de  pacienti (circa 25%) au vizat sectorul sanatatii publice si si au ridicat probleme vizand comportamentul medicilor de familie (refuzul eliberarii de retete gratuite, acceptarea de cadouri, nerespectarea programului de lucru, comercializarea de medicamente in cabinete). Au fost transmise si sesizari cu privire la iginena din anumite unitati sanitare, precum si legate de timpul lung de asteptare in centrele de recuperare si sanatate.

Aproximativ 20% dintre plangeri se refera la asistenta medicala din spitale, iar 18% dintre mesaje vizeaza sectorul farmaceutic. Au fost receptionate si mesaje de multumire transmise de pacienti unor cadre medicale care au dat dovada de profesionalism si au avut un comportament medical si uman de exceptie.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns